Kulturhistorie i kortform

De første blå skiltene ble satt opp i Oslo i august 1990. Formålet er å fortelle kulturhistorie i kortform der det faktisk skjedde. 


Blå skilt i hele landet

Kort tid etter at de blå skiltene ble satt opp i Oslo, kom de første forespørslene fra steder utenfor Oslo. Siden den gang er det samarbeidet med kommuner, foreninger og lag over hele landet med å skilte norsk kulturhistorie. I forbindelse med Grunnlovsjubileet i 2014 ble over 300 valgkirker fra 1814 skiltet i samarbeid med Riksantikvaren og Riksarkivet. Helseforetaket Sykehusbygg, som forvalter kulturarven i helsesektoren, bruker blå skilt til sine fredede bygg. Etter hvert er det kommet opp blå skilt i alle landsdeler.


Design av høy kvalitet

Den tekniske kvaliteten på skiltene er høy. De er presset i jern og brennes i flere prosesser med koboltblå og hvit emalje. Slike skilt har stor slitasjeevne under alle værforhold forutsatt at emaljen forblir uskadd.


Bestemt & unikt typesnitt

Skiltformen, sammen med den koboltblå emaljen og hvit tekst i et bestemt typesnitt, er et innarbeidet designprodukt som ikke kan kopieres av andre. Ingen kan utvirke et slikt skilt til private eller kommersielle formål.